22 syys
Autopurkamoliitto

Loppuvatko kampanjarahat kesken?

Romutuspalkkiokokeilu on käynnistynyt odotettua vilkkaampana. Tätä kirjoittaessa elokuun puolivälissä on jo esitetty spekulaatioita, riittävätkö kampanjaan osoitetut kolme miljoonaa euroa alkuperäisen aikataulun mukaisesti vuoden loppuun saakka.

– Kokeilun jatkuminen, kun siihen varattu kolme miljoonaa euroa on käytetty, edellyttää eduskunnan hyväksymää lisätalousarviota, sanoo tietojohtaja Juha Kenraali Trafista.

Kokeilu on vauhdittanut sekä uusien autojen myyntiä että autojen kierrätystä. Autoliikkeiltä kerättyjen tietojen mukaan romutuspalkkiokokeilun aikana on 10. elokuuta mennessä kertynyt 1 130 uuden auton tilausta.

Henkilöautojen romutustodistuksia kirjoitettiin heinäkuussa 6 434 kappaletta, mikä on 22,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

– Ensimmäiset luvut kertovat siitä, että kokeilu on otettu erittäin hyvin vastaan ja on kannustanut kuluttajia kierrättämään vanhoja romutusikäisiä autoja, Kenraali toteaa.

Romutuspalkkiokokeilun aikana 1.7.-31.12.2015 kuluttaja saa 1 500 euron alennuksen uudesta autosta, kun romuttaa yli 10 vuotta vanhan auton ja ostaa tilalle uuden, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli, metaani tai sähkö.

>>> www.romutuskampanja.fi

 

Muita uutisia

22 huhti
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 1/2019

Minut valittiin puheenjohtajaksi SAL Ry:n kevätkokouksessa Helsingissä 31.3.2019. Kiitän jäsenistöä luottamuksesta. Kokousta edeltävänä päivän pidettiin liiton 20-vuotisjuhlan teemalla paneelikeskustelu, johon oli saatu paikalle huippuosallistujat.   Tämä tilaisuus kertookin paljon Liiton nykytilanteesta; se on hyvä ja vakaa, meitä arvostetaan ja kuunnellaan. Suhteemme kotimaassa ja kansainvälisesti ovat kunnossa. Kiitos tästä kuluu jäsenistölle, aiemmille liiton hallituksille ja puheenjohtajille […]

Lue lisää
09 huhti
Autopurkamoliitto

Romutettujen autojen määrä kasvoi

Viime vuonna kierrätysjärjestelmän kautta romutettiin noin 73 000 ajoneuvoa. Romutettujen autojen määrä kasvoi noin 22 prosenttia vuoteen 2016 verrattuna ja romutuspoistojen määrä kääntyi vuonna 2017 selvään kasvuun.   Muutokseen vaikuttivat ensisijaisesti metallien maailmanmarkkinahinnan nousu sekä kuluttajien parempi tietämys autojen kierrätysjärjestelmästä. Vuonna 2015 romutuspalkkiokokeilu lisäsi romutettujen autojen määrää yli 6 000 henkilöautolla.   Henkilöauton keskimääräinen romutusikä […]

Lue lisää