22 huhti
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 1/2019

Minut valittiin puheenjohtajaksi SAL Ry:n kevätkokouksessa Helsingissä 31.3.2019. Kiitän jäsenistöä luottamuksesta. Kokousta edeltävänä päivän pidettiin liiton 20-vuotisjuhlan teemalla paneelikeskustelu, johon oli saatu paikalle huippuosallistujat.

 

Tämä tilaisuus kertookin paljon Liiton nykytilanteesta; se on hyvä ja vakaa, meitä arvostetaan ja kuunnellaan. Suhteemme kotimaassa ja kansainvälisesti ovat kunnossa. Kiitos tästä kuluu jäsenistölle, aiemmille liiton hallituksille ja puheenjohtajille ja toiminnanjohtajille. Jatkan työtä nöyrästi, mutta määrätietoisesti.

 

Nyt on hyvä taitekohta, jossa liiton tavoitteet voidaan tarkentaa, sillä positiivista on myös asenneilmapiirin muuttuminen kierrätysmyönteiseksi. Nyt on meidän alamme momentum. Paraikaa käytävät vaalit nostavat edelleen kiertotalousbuumia. Pyytäisinkin kaikkia jäseniä selvittämään itselleen, mitä tarkoittaa jätehierarkia. Uudelleenkäyttö (varaosamyynti) on tärkeä osa sitä, eikä tätä voida sivuuttaa. Se määrätään EU-direktiivissä ja kotimaisessa lainsäädännössä.

 

Kun teiltä kysytään alan asioista, muistakaa kertoa jätehierarkian määräämästä pakollisesta uudelleenkäytöstä ja siitä, että EU on julistautunut viime vuonna kiertotalousunioniksi!

 

Autotuojat ja murskalaitokset vähättelevät uudelleenkäytön (varaosamyynnin) merkitystä, koska se ei sovi heidän intresseihinsä. Meidän siis tulee pitää itse huolta, että asiaa ei sivuteta. Jos ei elinkaarensa päässä oleva auto päädy purkamolle, on jokin mennyt pieleen. ELV-auton todellinen uudelleenkäyttö toteutuu vain purkamoilla!

 

Hyvää kesän odotusta!

 

Veli-Matti Jalonen
puheenjohtaja

 

Muita uutisia

09 huhti
Autopurkamoliitto

Romutettujen autojen määrä kasvoi

Viime vuonna kierrätysjärjestelmän kautta romutettiin noin 73 000 ajoneuvoa. Romutettujen autojen määrä kasvoi noin 22 prosenttia vuoteen 2016 verrattuna ja romutuspoistojen määrä kääntyi vuonna 2017 selvään kasvuun.   Muutokseen vaikuttivat ensisijaisesti metallien maailmanmarkkinahinnan nousu sekä kuluttajien parempi tietämys autojen kierrätysjärjestelmästä. Vuonna 2015 romutuspalkkiokokeilu lisäsi romutettujen autojen määrää yli 6 000 henkilöautolla.   Henkilöauton keskimääräinen romutusikä […]

Lue lisää
09 huhti
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 1/2018

Liiton kevätkokous pidettiin maaliskuussa Helsingissä ja koolla olikin ennätysmäinen joukko jäseniä. Kiitos aktiivisesta osallistumisesta!   Jo 12 vuotta liiton toiminnasta vastannut Kari Heikkilä jää ansioituneesti eläkkeelle ja toivotankin hänelle hyvää terveyttä. Onneksemme hänen aikomuksenaan ei ole jäädä kiikkustuoliin, saamme lukea tässä lehdessä hänen mietteitään niin ikään ansioituneen lehtimiehemme Jounin kokoamana.   Kokouksessa saatiin aikaiseksi hyvää keskustelua. Keskustelut ohjaavat […]

Lue lisää