09 huhti
Autopurkamoliitto

Romutettujen autojen määrä kasvoi

Viime vuonna kierrätysjärjestelmän kautta romutettiin noin 73 000 ajoneuvoa. Romutettujen autojen määrä kasvoi noin 22 prosenttia vuoteen 2016 verrattuna ja romutuspoistojen määrä kääntyi vuonna 2017 selvään kasvuun.

 

Muutokseen vaikuttivat ensisijaisesti metallien maailmanmarkkinahinnan nousu sekä kuluttajien parempi tietämys autojen kierrätysjärjestelmästä. Vuonna 2015 romutuspalkkiokokeilu lisäsi romutettujen autojen määrää yli 6 000 henkilöautolla.

 

Henkilöauton keskimääräinen romutusikä kasvoi vuonna 2017 noin 20,7 vuoteen. Romutusikä on viime vuosina kasvanut yhtäjaksoisesti lukuun ottamatta vuotta 2015, jolloin toteutettiin edellinen romutuspalkkiokokeilu, joka alensi keskimääräistä romutusikää 0,35 vuodella. Romutusiän kehitys kertoo autokannan ikääntymisestä. Tyypillisimmin auto on romutettaessa 18–19-vuotias. Yli puolet romutettavista henkilöautoista on vähintään 20 vuotta vanhoja.

 

Liikennekäytöstä poistettujen autojen määrä on kasvanut kaikissa ajoneuvoryhmissä. Kasvu on viime vuosina hieman hidastunut. Viime vuoden lopussa liikennekäytöstä poistettuja henkilöautoja oli noin 730 000. Määrä on kasvanut vuodessa noin 50 000 autolla. Liikennekäytöstä poistetuista henkilöautoista noin 410 000 autoa, 56 prosenttia, on ollut yhtäjaksoisesti poistettuna liikenteestä yli kaksi vuotta.

 

Lähde: Autoalan tiedotuskeskus

 

Muita uutisia

22 huhti
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 1/2019

Minut valittiin puheenjohtajaksi SAL Ry:n kevätkokouksessa Helsingissä 31.3.2019. Kiitän jäsenistöä luottamuksesta. Kokousta edeltävänä päivän pidettiin liiton 20-vuotisjuhlan teemalla paneelikeskustelu, johon oli saatu paikalle huippuosallistujat.   Tämä tilaisuus kertookin paljon Liiton nykytilanteesta; se on hyvä ja vakaa, meitä arvostetaan ja kuunnellaan. Suhteemme kotimaassa ja kansainvälisesti ovat kunnossa. Kiitos tästä kuluu jäsenistölle, aiemmille liiton hallituksille ja puheenjohtajille […]

Lue lisää
09 huhti
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 1/2018

Liiton kevätkokous pidettiin maaliskuussa Helsingissä ja koolla olikin ennätysmäinen joukko jäseniä. Kiitos aktiivisesta osallistumisesta!   Jo 12 vuotta liiton toiminnasta vastannut Kari Heikkilä jää ansioituneesti eläkkeelle ja toivotankin hänelle hyvää terveyttä. Onneksemme hänen aikomuksenaan ei ole jäädä kiikkustuoliin, saamme lukea tässä lehdessä hänen mietteitään niin ikään ansioituneen lehtimiehemme Jounin kokoamana.   Kokouksessa saatiin aikaiseksi hyvää keskustelua. Keskustelut ohjaavat […]

Lue lisää