22 syys
Autopurkamoliitto

Kädenojennus asiakkaalle

Romutuspalkkiokokeilun myötä Rinta-Joupin Autoliike Porissa ja Autopalsta tekevät yhdessä vanhan auton romuttamisen mahdollisimman helpoksi.

Vanhasta, kierrätykseen tarkoitetusta autosta eroon pääseminen on tehty Porissa mahdollisimman yksinkertaiseksi niille, joita kiinnostaa romutuspalkkiokokeilusta luovutettava arvoseteli.

Asiakkaalle annetaan Rinta-Joupin Autoliikkeessä seikkaperäistä apua vanhan auton romuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Autoliike toimittaa käytöstä lopullisesti poistuvan menopelin Autopalstan purkamolle asianmukaisesti käsiteltäväksi, ja asiakas saa romutuspalkkiokokeiluun liittyvän 1 500 euron arvosetelin uuden auton hankkimiseksi.

– Tämä on pieni kädenojennus asiakkaalle, tiivistää Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin myyntijohtaja Petri Raitanen.

– Voi sanoa, että Rinta-Joupin Autoliike toimii esimerkillisellä tavalla asiakasta ajatellen, miettii Autopalstan yrittäjä Jaakko Honkanen.

Romutuspalkkiokokeilulla hyvä vastaanotto

Heinäkuun alussa käynnistynyt romutuspalkkiokokeilu on saanut hyvän vastaanoton. Puoli vuotta kestävästä kampanjasta on tiedotettu laajasti, mutta aivan kaikille asiasta kiinnostuneille kampanjan yksityiskohdat eivät ole täysin avautuneet.

– Kampanja on alkanut näkyvästi, mutta toisille on vielä osin epäselvää, miten pitäisi käytännössä menetellä. Siksi olemme halunneet auttaa asiakkaita, Raitanen toteaa.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Porissa on huomattu, että romutuspalkkiokampanja kiinnostaa erityisesti noin 60-vuotiaita, jotka ovat tyypillisimmin hankkimassa Skoda Fabiaa tai Toyota Yaris –tyyppistä autoa. Siis ohjehinnaltaan alle 20 000 euroa maksavaa vähäpäästöistä kulkupeliä.

Tähän ikäluokkaan kuuluvilla asiakkailla on myös keskimääräistä enemmän kysyttävää romutuspalkkiokampanjan menettelytavoista. Nuoremmille ikäluokille tarvittavan tiedon kaivaminen netistä on ehkä luontevampaa.

– Asiakas tuntee olonsa turvallisemmaksi, kun saa henkilökohtaista apua, kertoo Rinta-Joupin Autoliikkeen vaihtoautopäällikkö Jorma Fräntilä.

Kampanja kiihtyy syksyllä?

Tonniviisisataa vanhasta, kenties hyvinkin kulahtaneesta autosta on kelpo hyvitys. Tähän tarjoukseen on moni tarttunut.

– Tyypillistä kuitenkin on, että harva tuo autonsa itse purkamolle ja tulee sen jälkeen meille arvosetelin kanssa. Siksi kunnon autoliikkeessä tulee olla palvelua, joka ohjaa, miten tällainen homma käytännössä hoidetaan, Petri Raitanen sanoo.

– Monelle voi olla epäselvää, mitä romutuspalkkiokampanja pitää sisällään, vaikka olisi lukenut ohjeita netistä. Esimerkiksi romutustodistus on tehtävä kuntoon ennen uuden auton ostamista.

Menossa olevaa romutuspalkkiokokeilua Raitanen pitää merkittävästi tehokkaampana, kuin aikaisempia arvosetelikampanjoita.

– Euro puhuu eli maksettava palkkio on nyt suurempi, millä on vaikutuksensa. Mutta on selvää, että myös kampanjaa kokonaisuutena on suunnitteluvaiheessa mietitty enemmän kuin ennen.

– Suomen kansa käynnistyy ehkä hitaasti, mutta kampanja tuntuu olevan hyvä ja toimiva. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, sen vaikutukset kiihtyvät syksyllä, Raitanen arvioi.

Autoliikkeet ja purkamot tekevät joillakin muillakin paikkakunnilla samantyyppistä yhteistyötä asiakkaiden auttamiseksi.

Hyvä heinäkuu elv-autoissa

Elv-autojen virta on ollut kuluneena kesänä voimakasta Autopalstalla. Janne Honkanen kertoo, että heinäkuun aikana purkamolle tuli noin 40 kierrätykseen menevää autoa.

– Tavallisesti heinäkuussa tulee ehkä kymmenkunta elv-autoa, Honkanen toteaa.

>>> www.rinta-jouppi.com

>>> www.autopalsta.com

 

Muita uutisia

08 joulu
Autopurkamoliitto

AUTOPURKAMOT TOTEUTTAVAT KIERTOTALOUSTAVOITTEET

Alla oleva juttu löytyy alkuperäisenä Uusio Uutisten verkkosivuilta.   EU-direktiivi ja kotimainen lainsäädäntö ovat edellyttäneet jo pitkään 95% kierrätysastetta autoille. Toteutuakseen tämä vaatii purkamoiden ja murskalaitosten saumatonta yhteistyötä.   Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikkien elinkaarensa päässä olevien autojen pitäisi tulla ensin purkamolle uusiokäyttöön ja vasta sen jälkeen ne voivat mennä materiaalihyödynnykseen. Nyt purkamoiden kautta kulkee […]

Lue lisää
26 touko
Autopurkamoliitto

Neljä viidestä toivoo: käytettyjä varaosia tulisi hyödyntää autokorjauksessa

Hyötyosina tunnettuja käytettyjä varaosia hyödynnetään autokorjaamoissa mahdollisuuksien mukaan toiminnan ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Vahinkokorjaamo Autoklinikan tuoreen tutkimuksen mukaan useimmat suomalaiset ovat tietoisia tästä. Neljä viidestä suomalaisesta jopa aktiivisesti toivoo hyötyosia käytettävän oman ajoneuvonsa vaurioiden korjaamisessa. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeä osa liiketoimintaa myös vahinkokorjausalalla. Korjaustöiden ympäristövaikukseen on mahdollista vaikuttaa positiivisesti monin eri tavoin, joihin lukeutuvat esimerkiksi korkea […]

Lue lisää