22 syys
Autopurkamoliitto

Loppuvatko kampanjarahat kesken?

Romutuspalkkiokokeilu on käynnistynyt odotettua vilkkaampana. Tätä kirjoittaessa elokuun puolivälissä on jo esitetty spekulaatioita, riittävätkö kampanjaan osoitetut kolme miljoonaa euroa alkuperäisen aikataulun mukaisesti vuoden loppuun saakka.

– Kokeilun jatkuminen, kun siihen varattu kolme miljoonaa euroa on käytetty, edellyttää eduskunnan hyväksymää lisätalousarviota, sanoo tietojohtaja Juha Kenraali Trafista.

Kokeilu on vauhdittanut sekä uusien autojen myyntiä että autojen kierrätystä. Autoliikkeiltä kerättyjen tietojen mukaan romutuspalkkiokokeilun aikana on 10. elokuuta mennessä kertynyt 1 130 uuden auton tilausta.

Henkilöautojen romutustodistuksia kirjoitettiin heinäkuussa 6 434 kappaletta, mikä on 22,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

– Ensimmäiset luvut kertovat siitä, että kokeilu on otettu erittäin hyvin vastaan ja on kannustanut kuluttajia kierrättämään vanhoja romutusikäisiä autoja, Kenraali toteaa.

Romutuspalkkiokokeilun aikana 1.7.-31.12.2015 kuluttaja saa 1 500 euron alennuksen uudesta autosta, kun romuttaa yli 10 vuotta vanhan auton ja ostaa tilalle uuden, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli, metaani tai sähkö.

>>> www.romutuskampanja.fi

 

Muita uutisia

08 joulu
Autopurkamoliitto

AUTOPURKAMOT TOTEUTTAVAT KIERTOTALOUSTAVOITTEET

Alla oleva juttu löytyy alkuperäisenä Uusio Uutisten verkkosivuilta.   EU-direktiivi ja kotimainen lainsäädäntö ovat edellyttäneet jo pitkään 95% kierrätysastetta autoille. Toteutuakseen tämä vaatii purkamoiden ja murskalaitosten saumatonta yhteistyötä.   Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikkien elinkaarensa päässä olevien autojen pitäisi tulla ensin purkamolle uusiokäyttöön ja vasta sen jälkeen ne voivat mennä materiaalihyödynnykseen. Nyt purkamoiden kautta kulkee […]

Lue lisää
26 touko
Autopurkamoliitto

Neljä viidestä toivoo: käytettyjä varaosia tulisi hyödyntää autokorjauksessa

Hyötyosina tunnettuja käytettyjä varaosia hyödynnetään autokorjaamoissa mahdollisuuksien mukaan toiminnan ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Vahinkokorjaamo Autoklinikan tuoreen tutkimuksen mukaan useimmat suomalaiset ovat tietoisia tästä. Neljä viidestä suomalaisesta jopa aktiivisesti toivoo hyötyosia käytettävän oman ajoneuvonsa vaurioiden korjaamisessa. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeä osa liiketoimintaa myös vahinkokorjausalalla. Korjaustöiden ympäristövaikukseen on mahdollista vaikuttaa positiivisesti monin eri tavoin, joihin lukeutuvat esimerkiksi korkea […]

Lue lisää