22 syys
Autopurkamoliitto

Loppuvatko kampanjarahat kesken?

Romutuspalkkiokokeilu on käynnistynyt odotettua vilkkaampana. Tätä kirjoittaessa elokuun puolivälissä on jo esitetty spekulaatioita, riittävätkö kampanjaan osoitetut kolme miljoonaa euroa alkuperäisen aikataulun mukaisesti vuoden loppuun saakka.

– Kokeilun jatkuminen, kun siihen varattu kolme miljoonaa euroa on käytetty, edellyttää eduskunnan hyväksymää lisätalousarviota, sanoo tietojohtaja Juha Kenraali Trafista.

Kokeilu on vauhdittanut sekä uusien autojen myyntiä että autojen kierrätystä. Autoliikkeiltä kerättyjen tietojen mukaan romutuspalkkiokokeilun aikana on 10. elokuuta mennessä kertynyt 1 130 uuden auton tilausta.

Henkilöautojen romutustodistuksia kirjoitettiin heinäkuussa 6 434 kappaletta, mikä on 22,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

– Ensimmäiset luvut kertovat siitä, että kokeilu on otettu erittäin hyvin vastaan ja on kannustanut kuluttajia kierrättämään vanhoja romutusikäisiä autoja, Kenraali toteaa.

Romutuspalkkiokokeilun aikana 1.7.-31.12.2015 kuluttaja saa 1 500 euron alennuksen uudesta autosta, kun romuttaa yli 10 vuotta vanhan auton ja ostaa tilalle uuden, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli, metaani tai sähkö.

>>> www.romutuskampanja.fi

 

Muita uutisia

15 marras
Autopurkamoliitto

Purkuosalla puoleen hintaan

Kun auton korjaamisessa halutaan säästää rahaa, yksi vaihtoehto on tarttua käytettyihin osiin. Purkuosan käyttö säästää myös ympäristöä. Teksti: Juha Partanen / Taloustaito Eteläpohjalaisen perheen vain vähän päälle satatuhatta kilometriä ajetusta vuosimallin 2013 Volkswagen Touranista hajosi vaihdelaatikko. Kestävyydeltään murheenkryyninä tunnettu seitsenvaihteinen DSG-vaihteisto lakkasi yhtäkkiä toimimasta, yksi korvake oli rikkoutunut, ja auto jäi tien varteen odottamaan hinauspalvelua. […]

Lue lisää
15 loka
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 2/2019

Tervehdys lukijat! Tänä vuonna tapahtuu paljon meidän alallamme ja siksi tässä lehdessä on mielenkiintoisia juttuja, jotka kannattaa lukea tarkasti. Sanat kiertotalous ja hiilijalanjälki ovat nyt kaikkien huulilla. Presidentti Sauli Niinistökin sanoi äskettäin ympäristöasioista kysyttäessä, että ”tulevaisuudenkuva, jota ollaan rakentamassa, ei ole valoisa. Ihmiskunnalle tulee kiire suojata itseään, joten toimeen on tartuttava.” Purkamot ovat tarttuneet toimeen […]

Lue lisää