22 huhti
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 1/2019

Minut valittiin puheenjohtajaksi SAL Ry:n kevätkokouksessa Helsingissä 31.3.2019. Kiitän jäsenistöä luottamuksesta. Kokousta edeltävänä päivän pidettiin liiton 20-vuotisjuhlan teemalla paneelikeskustelu, johon oli saatu paikalle huippuosallistujat.

 

Tämä tilaisuus kertookin paljon Liiton nykytilanteesta; se on hyvä ja vakaa, meitä arvostetaan ja kuunnellaan. Suhteemme kotimaassa ja kansainvälisesti ovat kunnossa. Kiitos tästä kuluu jäsenistölle, aiemmille liiton hallituksille ja puheenjohtajille ja toiminnanjohtajille. Jatkan työtä nöyrästi, mutta määrätietoisesti.

 

Nyt on hyvä taitekohta, jossa liiton tavoitteet voidaan tarkentaa, sillä positiivista on myös asenneilmapiirin muuttuminen kierrätysmyönteiseksi. Nyt on meidän alamme momentum. Paraikaa käytävät vaalit nostavat edelleen kiertotalousbuumia. Pyytäisinkin kaikkia jäseniä selvittämään itselleen, mitä tarkoittaa jätehierarkia. Uudelleenkäyttö (varaosamyynti) on tärkeä osa sitä, eikä tätä voida sivuuttaa. Se määrätään EU-direktiivissä ja kotimaisessa lainsäädännössä.

 

Kun teiltä kysytään alan asioista, muistakaa kertoa jätehierarkian määräämästä pakollisesta uudelleenkäytöstä ja siitä, että EU on julistautunut viime vuonna kiertotalousunioniksi!

 

Autotuojat ja murskalaitokset vähättelevät uudelleenkäytön (varaosamyynnin) merkitystä, koska se ei sovi heidän intresseihinsä. Meidän siis tulee pitää itse huolta, että asiaa ei sivuteta. Jos ei elinkaarensa päässä oleva auto päädy purkamolle, on jokin mennyt pieleen. ELV-auton todellinen uudelleenkäyttö toteutuu vain purkamoilla!

 

Hyvää kesän odotusta!

 

Veli-Matti Jalonen
puheenjohtaja

 

Muita uutisia

08 joulu
Autopurkamoliitto

AUTOPURKAMOT TOTEUTTAVAT KIERTOTALOUSTAVOITTEET

Alla oleva juttu löytyy alkuperäisenä Uusio Uutisten verkkosivuilta.   EU-direktiivi ja kotimainen lainsäädäntö ovat edellyttäneet jo pitkään 95% kierrätysastetta autoille. Toteutuakseen tämä vaatii purkamoiden ja murskalaitosten saumatonta yhteistyötä.   Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikkien elinkaarensa päässä olevien autojen pitäisi tulla ensin purkamolle uusiokäyttöön ja vasta sen jälkeen ne voivat mennä materiaalihyödynnykseen. Nyt purkamoiden kautta kulkee […]

Lue lisää
26 touko
Autopurkamoliitto

Neljä viidestä toivoo: käytettyjä varaosia tulisi hyödyntää autokorjauksessa

Hyötyosina tunnettuja käytettyjä varaosia hyödynnetään autokorjaamoissa mahdollisuuksien mukaan toiminnan ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Vahinkokorjaamo Autoklinikan tuoreen tutkimuksen mukaan useimmat suomalaiset ovat tietoisia tästä. Neljä viidestä suomalaisesta jopa aktiivisesti toivoo hyötyosia käytettävän oman ajoneuvonsa vaurioiden korjaamisessa. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeä osa liiketoimintaa myös vahinkokorjausalalla. Korjaustöiden ympäristövaikukseen on mahdollista vaikuttaa positiivisesti monin eri tavoin, joihin lukeutuvat esimerkiksi korkea […]

Lue lisää