22 huhti
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 1/2019

Minut valittiin puheenjohtajaksi SAL Ry:n kevätkokouksessa Helsingissä 31.3.2019. Kiitän jäsenistöä luottamuksesta. Kokousta edeltävänä päivän pidettiin liiton 20-vuotisjuhlan teemalla paneelikeskustelu, johon oli saatu paikalle huippuosallistujat.

 

Tämä tilaisuus kertookin paljon Liiton nykytilanteesta; se on hyvä ja vakaa, meitä arvostetaan ja kuunnellaan. Suhteemme kotimaassa ja kansainvälisesti ovat kunnossa. Kiitos tästä kuluu jäsenistölle, aiemmille liiton hallituksille ja puheenjohtajille ja toiminnanjohtajille. Jatkan työtä nöyrästi, mutta määrätietoisesti.

 

Nyt on hyvä taitekohta, jossa liiton tavoitteet voidaan tarkentaa, sillä positiivista on myös asenneilmapiirin muuttuminen kierrätysmyönteiseksi. Nyt on meidän alamme momentum. Paraikaa käytävät vaalit nostavat edelleen kiertotalousbuumia. Pyytäisinkin kaikkia jäseniä selvittämään itselleen, mitä tarkoittaa jätehierarkia. Uudelleenkäyttö (varaosamyynti) on tärkeä osa sitä, eikä tätä voida sivuuttaa. Se määrätään EU-direktiivissä ja kotimaisessa lainsäädännössä.

 

Kun teiltä kysytään alan asioista, muistakaa kertoa jätehierarkian määräämästä pakollisesta uudelleenkäytöstä ja siitä, että EU on julistautunut viime vuonna kiertotalousunioniksi!

 

Autotuojat ja murskalaitokset vähättelevät uudelleenkäytön (varaosamyynnin) merkitystä, koska se ei sovi heidän intresseihinsä. Meidän siis tulee pitää itse huolta, että asiaa ei sivuteta. Jos ei elinkaarensa päässä oleva auto päädy purkamolle, on jokin mennyt pieleen. ELV-auton todellinen uudelleenkäyttö toteutuu vain purkamoilla!

 

Hyvää kesän odotusta!

 

Veli-Matti Jalonen
puheenjohtaja

 

Muita uutisia

15 marras
Autopurkamoliitto

Purkuosalla puoleen hintaan

Kun auton korjaamisessa halutaan säästää rahaa, yksi vaihtoehto on tarttua käytettyihin osiin. Purkuosan käyttö säästää myös ympäristöä. Teksti: Juha Partanen / Taloustaito Eteläpohjalaisen perheen vain vähän päälle satatuhatta kilometriä ajetusta vuosimallin 2013 Volkswagen Touranista hajosi vaihdelaatikko. Kestävyydeltään murheenkryyninä tunnettu seitsenvaihteinen DSG-vaihteisto lakkasi yhtäkkiä toimimasta, yksi korvake oli rikkoutunut, ja auto jäi tien varteen odottamaan hinauspalvelua. […]

Lue lisää
15 loka
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 2/2019

Tervehdys lukijat! Tänä vuonna tapahtuu paljon meidän alallamme ja siksi tässä lehdessä on mielenkiintoisia juttuja, jotka kannattaa lukea tarkasti. Sanat kiertotalous ja hiilijalanjälki ovat nyt kaikkien huulilla. Presidentti Sauli Niinistökin sanoi äskettäin ympäristöasioista kysyttäessä, että ”tulevaisuudenkuva, jota ollaan rakentamassa, ei ole valoisa. Ihmiskunnalle tulee kiire suojata itseään, joten toimeen on tartuttava.” Purkamot ovat tarttuneet toimeen […]

Lue lisää