02 maalis
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta

On taas aika, jolloin liitto valmistautuu kevätkokoukseen.

Liitossa on syyskokouksen jälkeen saatu aikaan todella paljon ja lisää on tulossa sylyksittäin. Liitto on saanut osallistua ympäristöministeriön työryhmään, jossa on valmisteltu romuautojen kuljetusta ja käsittelyä koskevaa ohjeistusta. Työn tulokset ovat valmistuneet, mielestäni tulokset ovat selkeät ja käyttökelpoiset. Lisäksi tämä poikii lisää ohjeita koskien autopurkamoalaa, mm. uudelleenkäytön lisäämiseksi.

POP-palonestoaineita koskeva ohjeistus, jonka tarkoitus on ohjeistaa ympäristölle vaarallisten muovien käsittelyssä, on ollut lausuntokierroksella, ja ohje tullaan varmasti saamaan lähitulevaisuudessa. POP-yhdisteitä löytyy mm. autojen muoviosista. POP-yhdisteitä koskevasta ohjeistuksesta ollaan jopa EU-tasolla kiinnostuneita, ympäristöviranomaiset ovatkin tehneet ohjeistuksen valmistelussa merkityksellisen työn, josta kiitos heille.

Kuten syyskokouksessa päätettiin, niin olemme antaneet kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen, Suomen jonka haluamme 2050, puolesta. Jäsenistö on sitoutunut lisäämään varaosien uudelleenkäyttöä. Liitto pääsi esittelemään sitoumusta Musiikkitalolla noin 200 kutsuvieraalle. Tästä lisää lehdessä.

Valmisteilla on syksyksi messuhanke, Auto 2016, jota suunnitellaan toteutettavaksi yhteistyökumppaneiden kera. Lisäksi meille on tarjottu mahdollisuutta vuoden 2017 Egara-tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuman järjestäminen vaatii varmasti paljon voimavaroja, mutta se kokoaa suuren joukon vaikuttajia ja yhteistyökumppaneita keskustelemaan alan tulevaisuudesta.

Syyskokouksessa päätetty autopurkamoiden laatujärjestelmähanke etenee myös vauhdilla, laatujärjestelmää päästään pilotoimaan kevään mittaan. Tästä iso kiitos työryhmälle ja aktiiviselle konsultille, Varpu Ylhäiselle.

Tässä muutamia kevätkokouksessa käsiteltäviä aiheita. Voidaan päätellä, että liitolla on monta palloa ilmassa. Palloja, jotka osaltaan vaikuttavat kaikkien purkamo- ja autonkierrätysalojen toimijoiden toimintaan. Nyt jos koskaan on oltava ajan hermolla.

Sinä purkamomies, joka et kuulu liittoon: nyt on korkea aika verkostoitua, eli liittyä! Ota rohkeasti askel tulevaisuuteen ja yhteyttä toiminnanjohtajaamme.

Sinä jäsen: nyt käsillä olevat asiat koskettavat meitä kaikkia sekä alan tulevaisuutta. Täten esitänkin sinulle henkilökohtaisen kutsun osallistua kevätkokoukseen. Haluan nähdä runsaslukuisen joukon esittämässä mielipiteitä ja tekemään alan eteen tärkeitä päätöksiä. Teemme yhdessä merkityksellistä työtä ympäristön ja suomalaisen työn puolesta.

 

Tervetuloa kokoukseen!

Terveisin

Kari Laine

 

Muita uutisia

08 joulu
Autopurkamoliitto

AUTOPURKAMOT TOTEUTTAVAT KIERTOTALOUSTAVOITTEET

Alla oleva juttu löytyy alkuperäisenä Uusio Uutisten verkkosivuilta.   EU-direktiivi ja kotimainen lainsäädäntö ovat edellyttäneet jo pitkään 95% kierrätysastetta autoille. Toteutuakseen tämä vaatii purkamoiden ja murskalaitosten saumatonta yhteistyötä.   Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikkien elinkaarensa päässä olevien autojen pitäisi tulla ensin purkamolle uusiokäyttöön ja vasta sen jälkeen ne voivat mennä materiaalihyödynnykseen. Nyt purkamoiden kautta kulkee […]

Lue lisää
26 touko
Autopurkamoliitto

Neljä viidestä toivoo: käytettyjä varaosia tulisi hyödyntää autokorjauksessa

Hyötyosina tunnettuja käytettyjä varaosia hyödynnetään autokorjaamoissa mahdollisuuksien mukaan toiminnan ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Vahinkokorjaamo Autoklinikan tuoreen tutkimuksen mukaan useimmat suomalaiset ovat tietoisia tästä. Neljä viidestä suomalaisesta jopa aktiivisesti toivoo hyötyosia käytettävän oman ajoneuvonsa vaurioiden korjaamisessa. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeä osa liiketoimintaa myös vahinkokorjausalalla. Korjaustöiden ympäristövaikukseen on mahdollista vaikuttaa positiivisesti monin eri tavoin, joihin lukeutuvat esimerkiksi korkea […]

Lue lisää