22 syys
Autopurkamoliitto

Vilkas kesä elv-autojen osalta

Lopullisesti käytöstä poistettavia elv-autoja on kesän mittaan tuotu vilkkaasti romuajoneuvojen virallisena vastaanottopisteenä toimivaan Vammalan Osamyyntiin.

– Monena päivänä on ollut jopa useampia tuojia. Olen välillä oikein ihmetellyt, kun niitä on ollut niin hyvin liikkeellä, purkamoyrittäjä Jorma Ahtee summaa.

Purkamolle on tuotu elv-autoja ”tavalliseen tapaan”, mutta myös romutuspalkkiokokeilun innoittamana. Osa vanhan autonsa luovuttajista on ollut kiinnostuneita 1 500 euron etusetelistä osarahoituksena uuden auton hankintaan.

Tätä juttua tehdessä elokuisena maanantaina purkamolle tuli huittislainen Ville Viitamäki vanhan Fiat Bravon kanssa. Vuosimallin 1998 menopeli oli ajoneuvona tullut tiensä päähän; Viitamäki toi auton edelleen kierrätettäväksi.

– Sillä pystyisi vielä ajamaan, mutta pikkuvikoja on tullut liikaa.

Luovutettava auto olisi täyttänyt menossa olevaan romutuspalkkiokokeiluun liittyvät ehdot, mutta Viitamäki ei tällä kertaa aikonut hyödyntää kampanjaetua.

– Nyt en ole ostamassa uutta autoa.

Entisenä vammalalaisena Viitamäki tuntee purkamon entuudestaan ja on myös tietoinen, miten käytöstä lopullisesti poistuva auto toimitetaan kierrätettäväksi.

– Romuautosta on helppo päästä eroon. Soitin tänne aamulla, ja sovin käynnistä. Sitten vain toimme auton tullessamme.

 

Muita uutisia

15 marras
Autopurkamoliitto

Purkuosalla puoleen hintaan

Kun auton korjaamisessa halutaan säästää rahaa, yksi vaihtoehto on tarttua käytettyihin osiin. Purkuosan käyttö säästää myös ympäristöä. Teksti: Juha Partanen / Taloustaito Eteläpohjalaisen perheen vain vähän päälle satatuhatta kilometriä ajetusta vuosimallin 2013 Volkswagen Touranista hajosi vaihdelaatikko. Kestävyydeltään murheenkryyninä tunnettu seitsenvaihteinen DSG-vaihteisto lakkasi yhtäkkiä toimimasta, yksi korvake oli rikkoutunut, ja auto jäi tien varteen odottamaan hinauspalvelua. […]

Lue lisää
15 loka
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 2/2019

Tervehdys lukijat! Tänä vuonna tapahtuu paljon meidän alallamme ja siksi tässä lehdessä on mielenkiintoisia juttuja, jotka kannattaa lukea tarkasti. Sanat kiertotalous ja hiilijalanjälki ovat nyt kaikkien huulilla. Presidentti Sauli Niinistökin sanoi äskettäin ympäristöasioista kysyttäessä, että ”tulevaisuudenkuva, jota ollaan rakentamassa, ei ole valoisa. Ihmiskunnalle tulee kiire suojata itseään, joten toimeen on tartuttava.” Purkamot ovat tarttuneet toimeen […]

Lue lisää