22 syys
Autopurkamoliitto

Vilkas kesä elv-autojen osalta

Lopullisesti käytöstä poistettavia elv-autoja on kesän mittaan tuotu vilkkaasti romuajoneuvojen virallisena vastaanottopisteenä toimivaan Vammalan Osamyyntiin.

– Monena päivänä on ollut jopa useampia tuojia. Olen välillä oikein ihmetellyt, kun niitä on ollut niin hyvin liikkeellä, purkamoyrittäjä Jorma Ahtee summaa.

Purkamolle on tuotu elv-autoja ”tavalliseen tapaan”, mutta myös romutuspalkkiokokeilun innoittamana. Osa vanhan autonsa luovuttajista on ollut kiinnostuneita 1 500 euron etusetelistä osarahoituksena uuden auton hankintaan.

Tätä juttua tehdessä elokuisena maanantaina purkamolle tuli huittislainen Ville Viitamäki vanhan Fiat Bravon kanssa. Vuosimallin 1998 menopeli oli ajoneuvona tullut tiensä päähän; Viitamäki toi auton edelleen kierrätettäväksi.

– Sillä pystyisi vielä ajamaan, mutta pikkuvikoja on tullut liikaa.

Luovutettava auto olisi täyttänyt menossa olevaan romutuspalkkiokokeiluun liittyvät ehdot, mutta Viitamäki ei tällä kertaa aikonut hyödyntää kampanjaetua.

– Nyt en ole ostamassa uutta autoa.

Entisenä vammalalaisena Viitamäki tuntee purkamon entuudestaan ja on myös tietoinen, miten käytöstä lopullisesti poistuva auto toimitetaan kierrätettäväksi.

– Romuautosta on helppo päästä eroon. Soitin tänne aamulla, ja sovin käynnistä. Sitten vain toimme auton tullessamme.

 

Muita uutisia

08 joulu
Autopurkamoliitto

AUTOPURKAMOT TOTEUTTAVAT KIERTOTALOUSTAVOITTEET

Alla oleva juttu löytyy alkuperäisenä Uusio Uutisten verkkosivuilta.   EU-direktiivi ja kotimainen lainsäädäntö ovat edellyttäneet jo pitkään 95% kierrätysastetta autoille. Toteutuakseen tämä vaatii purkamoiden ja murskalaitosten saumatonta yhteistyötä.   Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikkien elinkaarensa päässä olevien autojen pitäisi tulla ensin purkamolle uusiokäyttöön ja vasta sen jälkeen ne voivat mennä materiaalihyödynnykseen. Nyt purkamoiden kautta kulkee […]

Lue lisää
26 touko
Autopurkamoliitto

Neljä viidestä toivoo: käytettyjä varaosia tulisi hyödyntää autokorjauksessa

Hyötyosina tunnettuja käytettyjä varaosia hyödynnetään autokorjaamoissa mahdollisuuksien mukaan toiminnan ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Vahinkokorjaamo Autoklinikan tuoreen tutkimuksen mukaan useimmat suomalaiset ovat tietoisia tästä. Neljä viidestä suomalaisesta jopa aktiivisesti toivoo hyötyosia käytettävän oman ajoneuvonsa vaurioiden korjaamisessa. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeä osa liiketoimintaa myös vahinkokorjausalalla. Korjaustöiden ympäristövaikukseen on mahdollista vaikuttaa positiivisesti monin eri tavoin, joihin lukeutuvat esimerkiksi korkea […]

Lue lisää