18 touko
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta

Terveiset keväisestä Sipoosta.

 

Purkamoilla heräillään pikkuhiljaa talvihorroksesta. Ainakin etelässä kunnon pakkaspäiviä ei talven mittaan ollut, mikä taas vaikutti myyntiin heikentävästi. Kevätkin tulee hitaan puoleisesti, mutta liikehdintää on jo havaittavissa. Paljon olisi kehitettäviä yhteistyömahdollisuuksia, kehitettävää olisi myös koko kierrätysketjussa, jotta meistä ja muista alan toimijoista tulisi kehittyvä ja elinvoimainen, kaikkia osapuolia kantava liiketoimintaketju.

Teknisen kaupan ja palveluiden yhdistyksen teettämän tutkimuksen mukaan 40 % autoilijoista ei huollata autoaan huolto-ohjelman mukaisesti. Syyksi vastanneet ovat sanoneet rahan puutteen. Muita syitä olivat esimerkiksi tiedon puute ja huoltojen kalleus. Tässä voimme katsoa itseämme peiliin: Olemmeko tehneet kaiken markkinoinnillisesti voitavan käytetyn varaosan osalta? Romutuspalkkiokokeilun aikana törmäsin itsekin asiakkaisiin, jotka jättivät hyväkuntoisen autonsa palkkiota vastaan romutettavaksi korjaamisen sijaan. Väkisin mietin, että jos nyt ei ole varaa maksaa korjausta, kuinka sitten käy, kun alla on se palkkiota hyödyntämällä hankittu velkavankkuri.

Taloustilanteen luulisi lisäävän käytetyn varaosan kysyntää. Ainakin kilpailu alalla on huomattavasti lisääntynyt, erityisesti verkkokauppatoiminta on vilkasta. Ikävää on, että kaikilla toimijoilla ei ole samanlaista tarvetta pitkäjänteiseen kaupankäyntiin, ja se vaikeuttaa muiden toimijoiden työtä. Meidän ja muiden alan toimijoiden tulisi tehdä tiiviimmin yhteistyötä ja pyrkiä yhdessä parantamaan alan näkyvyyttä vaikkapa osallistumalla yhdessä auto- ja kierrätysalan messutapahtumiin. Yhteiset tilaisuudet esimerkiksi vuosikokouksen yhteydessä lisäävät yhteisöllisyyttä ja luovat puitteet yhtenevän linjan rakentamiselle. Kaikkien alan toimijoiden tulisi toimia yhteisen päämäärän eteen.

Purkamoliitto selvittää mahdollisuutta luoda takuu- ja palautusehdot, jotka kattavat myös yritysten välisen kaupankäynnin. Jäsenet sitten niin halutessaan sitoutuvat takuuehtoihin ja voivat käyttää niitä markkinoinnissa. Tietysti on myös hyvä itse kunkin pohtia omia vakiintuneita myynti- ja markkinointikäytäntöjään, ovatko ne ajan tasalla, kantavatko nyt tehdyt ratkaisut riittävän pitkälle tulevaisuuteen.

Tästä tuleekin mieleen: haluatteko tai olisiko tarvetta ilmastointikoulutukselle tai ajoneuvovoima-akku-koulutukselle, entäpä sähköinen viestintä ja sosiaalinen media koulutukselle? Tätä jään pohtimaan, asiasta kiinnostuneet ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Loppuun vielä suurkiitokset kevätkokouksen ennätysmäärälliselle osanottajajoukolle. Te annatte merkityksen näille ponnisteluille purkamoalan kehittämiseksi nyt ja tulevaisuudessa.

 

Hyvää kesää

 

Kari Laine

puheenjohtaja

 

Muita uutisia

15 loka
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 2/2019

Tervehdys lukijat! Tänä vuonna tapahtuu paljon meidän alallamme ja siksi tässä lehdessä on mielenkiintoisia juttuja, jotka kannattaa lukea tarkasti. Sanat kiertotalous ja hiilijalanjälki ovat nyt kaikkien huulilla. Presidentti Sauli Niinistökin sanoi äskettäin ympäristöasioista kysyttäessä, että ”tulevaisuudenkuva, jota ollaan rakentamassa, ei ole valoisa. Ihmiskunnalle tulee kiire suojata itseään, joten toimeen on tartuttava.” Purkamot ovat tarttuneet toimeen […]

Lue lisää
22 huhti
Autopurkamoliitto

Puheenjohtajan palsta 1/2019

Minut valittiin puheenjohtajaksi SAL Ry:n kevätkokouksessa Helsingissä 31.3.2019. Kiitän jäsenistöä luottamuksesta. Kokousta edeltävänä päivän pidettiin liiton 20-vuotisjuhlan teemalla paneelikeskustelu, johon oli saatu paikalle huippuosallistujat.   Tämä tilaisuus kertookin paljon Liiton nykytilanteesta; se on hyvä ja vakaa, meitä arvostetaan ja kuunnellaan. Suhteemme kotimaassa ja kansainvälisesti ovat kunnossa. Kiitos tästä kuluu jäsenistölle, aiemmille liiton hallituksille ja puheenjohtajille […]

Lue lisää